28 Ekim 2008 Salı

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

HEPİMİZİN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN.

TUNUS İŞİ YELEK

Ahmet Efe'nin yeni ördüğüm yeleyi.


ŞAPKA MODELİ

Büyük kızımın şapkası
Küçük kızımın şapkası

ÇOK ŞÜKÜR

ÇOK ŞÜKÜR KAVUŞTUK BLOGLARIMIZA ARKADAŞLAR.İNŞALLAH TEKRAR BÖYLE BİR ŞEY OLMAZ.TAM DA BUGÜN YENİ AKTARMIŞTIM YAZILARIMI BUNDAN SONRA BÜTÜN AÇTIĞIM BLOGLARDA YAYIN YAPACAĞIM NE OLUR NE OLMAZ GÜVENİM SARSILDI BİKERE.

22 Ekim 2008 Çarşamba

P.D.Ç.S.E.-28 KAHVALTILIK (LÜTENİTZA)

Selam arkadaşlar.Geçenlerde kahfaltılık yapmıştım benim çocuklar baya seviyorlar.İlk defa denedim güzel oldu anneminki kadar olmasada yaklaştım.Ben eve ketçap almıyorum onun yerine de çocuklar bunu yiyebilirler.Makarnalarda,köftelerin yanında,kreple de çok seviyorlar.Tabi bunlar birkaç alternatif en kolayı yemek aralarında ekmeyın üstüne sürüp yemek.Gelelim tarifimize açıkçası biraz zahmetli ama sonuç güzel oluyor.Ben bu tarifimle P.D.Ç.S.E.-28'zi düzenleyen arkadaşımız YASEMİNE gönderiyorum .Kolaylıklar diliyorum.

MALZEMELER:

  1. 10 kilo salçalık kırmızı biber
  2. 5 kilo domates
  3. 2 kilo patlıcan
  4. 2 kilo havuç
  5. sivı yağ
  6. tuz
  7. biraz toz şeker

Önce biberlerin tohumlarını çıkarıp biberleri közlüyoruz.Közlenen biberlerin kabuklarını soyup bir yerde bekletiyoruz.Domateslerin sap kısımlarını ayıklayıp dörde bölüp yumuşayana kadar kendi suyuyla pişiriyoruz.Patlıcanları da közleyip kabuklarını soyuyoruz.Havuçları küçük, küçük doğrayıp kendi suyuyla yumuşayana kadar pişiriyoruz.Bütün malzemeleri pişirdikten sonra hepsini rondodan geçirdim.Biber ve domatesleri rondodan sonra kevgirden de geçirdim çekirdekleri ve domatesin kabukları ayrılsın diye.Evet uğraştırıcı kısmı bitti,şimdi sabır kısmı .Büyükçene bir tencereye varsa kazana biraz sıvı yağdan döküyoruz sonra hazırladığımız tüm malzemeleri döküyoruz.Ara sıra sıvı yağı ,tuzu şekeri ilave edeceğiz.Şeker miktarı az olacak tabi.Bide galiba şeker tencereye yapışmasını engeliyor annem öyle söylemişti.Yağın,tuzun,şekerin ölçüsünü veremedim çünkü göz kararı kullandım ama bir kilodan fazla yağ gidiyor tuzu,şekeri de damak tadımıza göre attım.Sürekli uzun bir tahta spatulayla karıştırdım suyu azalana kadar pişirdim.Karıştırmak sabır istiyor baya.Unutmadan söyleyeyim pişirme işlemi dışarda bir yerde ateşin üzerinde olursa iyi olur çünkü kaynamaya başlayınca patlıyor ve ortalık baya bir kirleniyor.Piştikten sonra saklamak için küçük kavanozlara doldurdum kapaklarının iyice kapanması için kavanozları suda kaynattım.İşte bu kadar anlatması bile uzun sürdü.

''Dünya Çapında Arkadaşlık Ödülü''

Günaydın arkadaşlarım.Dünya Çapında Arkadaşlık Ödülü'ne beni de layık gören arkadaşım Gülayörgüye çok teşekkür ediyorum.Ben kendimi iyi bir arkadaş olarak görmesemde bu ödül beni çok onurlandırdı.Sağol arkadaşım.Sanırım benimde bu ödülü bir fazla olarak dağtmam gerekiyormuş.Çoğunuz zaten bu ödüle layık görülmüşsünüzdür bir defa da benden alın istedim.

http://akasyakokusu.blogspot.com/
http://gulpinari.blogspot.com/
http://gelincigindunyasi.blogcu.com/
http://iclalcanakkale.blogcu.com/
http://kamelya1968.blogcu.com/
http://serapakoglu.blogcu.com/
http://orgusepetimdekiler.blogcu.com/
http://papatyadelisi.blogcu.com/
http://www.nihanay.blogspot.com/
http://gonuldeneledokulenler.blogcu.com/
http://elbistanlm.blogspot.com/
http://belguzaranne.blogspot.com/
http://aytenceee.blogcu.com/
http://gulgununmutfagi.blogcu.com/

Evet son hakımı da beni seven,beni bilen,ziyaretime gelen tüm arkadaşlarıma gitsin.

20 Ekim 2008 Pazartesi

KARIŞIK TURŞU

Merhaba arkadaşlar.Yeni bir haftaya başlıyoruz iki günlük haftasonu tatilinden sonra.Herkez haftasonunun gelmesini bekler tatil için,dinlenmek için ben ise haftanın başlamasını beklerim.Sağolsunlar Allah (c.c) acılarını göstermesin benim afacanlar biraraya gelince baya yaramaz oluyorlar on çocuğa bedeller .Ne kadar nankörüm değil mi eskiden o kadar çocukla nasıl baş ederlermiş .O yüzden benim tatilim yarın başlıyor.Evvet turşu yaptım ben zaten hep geriden geriden gidiyorum bu ara.Sizin turşular çoktan kurulmuştur yemeye bile hazır hale gelmiştir belki de olsun sizinkiler bitince bana gelirsiniz yemeye ben size bol bol ikram ederim sıcacık çorbalarımın yanında.Haa çorba demişken ilk defa tarhana yoğurdum bakalım nasıl olacak şimdi bir kaç gün ekşimeye bıraktım .Tamamen bitince paylaşırım sizinle.Biliyorum içinizden bu zamanda tahana mı olur ne kadar geç kalmış diyenleriniz vardır.Dedim ya ben hep geriden gidiyorum bu ara,ama napayım turşu için aldığım bıberler gözüme fazla göründü bende cesaretlendim tarhana yapmaya karar verdim.İnşallah alnımın akıyla çıkarım karşınıza.Neyse şimdilik bu kadar gevezelik yeter çenem düştü benim de ...Pek yazmayı sevmem aslında ama...açılıyormuyum ne...
Turşu için gerekenler tamamen el ayarıdır hiç bir ölçum yok altaki resimdeki malzemeleri kulandım.Lahana,salçalık biber,yeşil domates,sivri biber,havuç,kereviz ona ilave olarak sarımsak ,sirke, biraz şeker,salamura tuzu, limon tozu ve su var .Denemek isteyenlere hadi kolay gelsin bakalım.Unutmadan yeni haftanın herkez için iyi geçmesini diliyorum.

19 Ekim 2008 Pazar

ISLAK KEK

Merhaba arkadaşlar.Bugün ıslak kek yaptım sizler için .Umarım beğenirsiniz.bu tarifimi P.D.C.S.E.-27 'yi düzenleyen sevgili arkadaşımız BİRSELE gönderiyorum

.

Tarifimiz söyle:

  1. 3 tane yumurta

  2. 2 su bardağı şeker

  3. 1 su bardağı sıvı yağ

  4. 1 su bardağı süt

  5. 1 paket kabartma tozu

  6. 1 paket vanilya

  7. 1 paket kakao

  8. 2 su bardağına yakın un

  9. 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi


Şeker,sıvı yağ,sütü ve kakao'yu iyicene çırpıyoruz.Bu karışımdan bir su bardağı kenara ayırıyoruz,ardından yumurtaları katıp birazcık daha çırpıyoruz.Sonra geri kalanı da ekleyip yağladığımız tepsiye hamurumuzu boşaltıktan sonra 180 derecelik önceden ısıtığmız fırına veriyoruz.40-45 dakika pişirdikten sonra fırından çıkartıp ayırdığımız bir su bardağı karışımı üzerine bir kaşık yardımı ile gezdiriyoruz.AFİYET OLSUN.







10 Ekim 2008 Cuma

YAĞLI BİBER TURŞUSU

Merhabalar.Hepinize güzel bir haftasonu diliyorum.Yazın sonu malum kış hazirlıkları çoktan başladı.Bende sizlere yağlı turşu tarifini vereyim istedim.
Gerekli olan malzemelerimiz şöyle.
  1. 2 su bardağı sıvı yağ
  2. 1 su bardağı sirke
  3. 1 çorba kaşığı tuz
  4. 0.5 çorba kaşığı şeker
  5. sarımsak
  6. sivri ve ya salçalık kırmızı biber
Önce biberleri yıkayıp bir yre serdim kuruması için ıslak olmamalılar.Sonra saplarını temizleyip ortadan bıçakla bir çizik atım bi alt resimdeki gibi.
Yağı,sirkeyi,tuzu,şekeri bir tencereye koydum.İyice kaynamaya başlayınca azar azar biberleri tencereye koydum biraz sararıp yumuşayana kadar karıştırarak soldurdum fazla yumuşak olmayacak.Amaç kavanoza rahat girmeleri.Çıkardığım biberleri hemen kavanoza koyup iyicene üstüne bir kaşık yardımıyla bastırıp sıkıştırıyorum.Kavanoz dolana kadar bu işlem devam ediyor.Ardından kapağını kapatıp iyicene sıkıştırıyoruz.Kavanozu ters çevirip ısının kaybolmaması için kalın bir şeyle sardım bu kapağın sıkışması için gerekli.Salçalık kırmızı bıberleride aynı şekilde yaptım.
Hadi bayanlar biber mevsimi iyice geçmeden koşun pazarlara yapın kışlıklarınızı.Kolay gelsin.





ARMUTLU TART

Selamlar hepinize.Epeydir bu anların başlamasını bekliyordum.Nihayet yeniden karşınızdayım.Bu tarifi sevgili arkadaşım akasyakokusu NURİŞ'ten almıştım denedim çok güzel oldu hoşuma gittiği için sizlerle de paylaşmak istedim.Nuriş elmalısını yapmıştı ben armutlusunu denedim.Nurişin tariflerine de bir göz atın derim kendisi çok marifetlidir.Ben onun yanında devede kulak bile olamam.

Şimdi geçelim tarifimize.

  1. 150 gr. margarin
  2. 2 yumurta sarısı
  3. 0.5 su bardağı yoğurt
  4. 1 paket pudra şekeri
  5. 1 paket kabartma tozu
  6. aldığı kadar un (kulak memesinden biraz sert bir hamur olacak)
  7. armut,elma,ayva,şeftali kulanabilirsiniz
  8. biraz reçel üzerine sürmek için

Hamuru yapmaya başlamadan önce 1 kiloya yakın armutu dilimleyip limonlu suda kararmaması için beklettim.Hamuru yaptığım tepsiyi margarinle yağladım.Hamuru elimle bastırarak tepsiye yaydım 2 adet yumurta beyazını bir çorba kaşığı şekerle çırpıp hamurun üstüne sürdüm.Suyu süzülmüş armutları yan yana döşedim.Yarım saat kadar 180 derece fırında pişirdim.Fırından alınca az suyla karıştırdığım kayısı reçelini sürdüm.Reçel sürünce görütüsü parlak daha güzel oluyor.Hepinize afiyet olsun.

Bu küçük dilimde ziyaretime gelen tüm dostlarıma ikramımdır.

9 Ekim 2008 Perşembe

NİHAYET MERHABA VE SOBE

Herkeze kucak dolusu selamlar.Evet nihayet yeniden aranızdayım.Bazı problemler nedeniyle ara vermek zorunda kalmıştım,bloguma giremiyordum amasonunda problemler halloldu ve buradayım.Bu zaman içersinde o kadar çok şey birikti ki sormayın.Hepsini yavaş yavaş sizlerle paylaşacağım.Öncelikle yanıtlamam gereken bir sobem var.blog dünyasına adım atığımdan beri hep sobelenmek istemişimdir.Nerdeyse yalvaracaktım noolur benide sobeleyin diye.Tam sobelendim bu seferde bloguma giremediğim için cevap veremedim.beni sobeleyen arkadaşım PAPATYEDELİSİ SİBEL'e çok teşekkür etmek istiyorum.Arkadaşım nolur kusura bakma bu kadar gaciktiğim için benim elimde olmayan nedenlerden dolayı bir gecilmeydi.
Şmdi geçelim cevaplara bakalım becerebilecekmiyim.

1. Blog yazmaya ilk defa nasıl başladın?

Blog yazmaya ilk defa blogları gezinirken yapılan paylaşımlar,kurulan dostluklar çok hoşuma gitmişti bu şekilde bende birşeyleri paylaşmak istedim ve blogumun olmasına karar verdim.

2.Blog yazılarının konusunun belli bir çizgide olması için çaba gösteriyor musun? Yoksa içinden geldiği gibi mi yazıyorsun?

Aslında pek yazı yazıyor sayılmam daha çok elişi,örgü,yemek türünde yayın yapıyorum ama belli bir çizgim yok.

3.Blog yazmayı daha ne kadar sürdüreceksin?

Allah ne kadar nasib ederse.Elden ayaktan düşene kadar sürsün isterim ben ama zaman insana ne gösterir bilinmez.

4.Blog yazmak senin için eğlenceli bir uğraşken şimdi artan bekleyiş yüzünden zorunlu bir hal almaya başladı mı?

Yoo hayır.Öyle değil ne zaman kendimi iyi hisedersem o zaman bir şeyler yayınlıyorum.Nede olsa bahanem çok üç tane yaramaz meleğim var öncelik onların.

5.Blog yazmak için gün içinde bazı şeylerden feragat ediyor musun?

Aslında feragat etmiyorum desem yalan olur.İtiraf edeyim bu birkaç aylık ara baya iyi geldi.Bu zaman içersinde ne kadar çok işler yaptım anlatamam.Bundan sonrada ara,ara geçmeyi düşünüyorum PC' nin karşısına çünkü yayınlıycak bir şeyler çıkmıyor ortaya.

Evet alnımızın akıyla bitti.İnşallah olmuştur.
Ben kimseyi sobelemiyorum çünkü baya gecikmiş bir sobeydi.

OĞLUMUN EN SEVDİĞİ REKLAM

FEEDJIT Live Traffic Feed