Şimdi geçelim tarifimize.
- 150 gr. margarin
- 2 yumurta sarısı
- 0.5 su bardağı yoğurt
- 1 paket pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un (kulak memesinden biraz sert bir hamur olacak)
- armut,elma,ayva,şeftali kulanabilirsiniz
- biraz reçel üzerine sürmek için
Hamuru yapmaya başlamadan önce 1 kiloya yakın armutu dilimleyip limonlu suda kararmaması için beklettim.Hamuru yaptığım tepsiyi margarinle yağladım.Hamuru elimle bastırarak tepsiye yaydım 2 adet yumurta beyazını bir çorba kaşığı şekerle çırpıp hamurun üstüne sürdüm.Suyu süzülmüş armutları yan yana döşedim.Yarım saat kadar 180 derece fırında pişirdim.Fırından alınca az suyla karıştırdığım kayısı reçelini sürdüm.Reçel sürünce görütüsü parlak daha güzel oluyor.Hepinize afiyet olsun.
Bu küçük dilimde ziyaretime gelen tüm dostlarıma ikramımdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder