10 Ekim 2008 Cuma

YAĞLI BİBER TURŞUSU

Merhabalar.Hepinize güzel bir haftasonu diliyorum.Yazın sonu malum kış hazirlıkları çoktan başladı.Bende sizlere yağlı turşu tarifini vereyim istedim.
Gerekli olan malzemelerimiz şöyle.
  1. 2 su bardağı sıvı yağ
  2. 1 su bardağı sirke
  3. 1 çorba kaşığı tuz
  4. 0.5 çorba kaşığı şeker
  5. sarımsak
  6. sivri ve ya salçalık kırmızı biber
Önce biberleri yıkayıp bir yre serdim kuruması için ıslak olmamalılar.Sonra saplarını temizleyip ortadan bıçakla bir çizik atım bi alt resimdeki gibi.
Yağı,sirkeyi,tuzu,şekeri bir tencereye koydum.İyice kaynamaya başlayınca azar azar biberleri tencereye koydum biraz sararıp yumuşayana kadar karıştırarak soldurdum fazla yumuşak olmayacak.Amaç kavanoza rahat girmeleri.Çıkardığım biberleri hemen kavanoza koyup iyicene üstüne bir kaşık yardımıyla bastırıp sıkıştırıyorum.Kavanoz dolana kadar bu işlem devam ediyor.Ardından kapağını kapatıp iyicene sıkıştırıyoruz.Kavanozu ters çevirip ısının kaybolmaması için kalın bir şeyle sardım bu kapağın sıkışması için gerekli.Salçalık kırmızı bıberleride aynı şekilde yaptım.
Hadi bayanlar biber mevsimi iyice geçmeden koşun pazarlara yapın kışlıklarınızı.Kolay gelsin.





6 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

böcüğüm günaydın..demek turşu kurdun bende iki kavanoz yaptım..biri tatlı biride acı süsbiberi..eşim biberin soslusunu çok severim yemeklere falan koyar ama..canım burda herşey çok pahalı..alıp turşu yapacan yaptığından çok masraf..boluda bidon bidon turşu kurdum yeşil boldu..kornişon olsun türlü olsun..aman diyorum canım çekince hazır alırım.ehhh hazır elde yapılan gibi değil ama olsun..sen banada gönderirsin artık sayfaya koyarsın bende bakarım melül melül:))
haa unutmadan tart nefis görünüyor valla.sen turşuları eklemişsin ama panelde yorum görünmedimi benim yazdığım onaylanmamış galiba.
hadi öptüm canım bayrağınıda güle güle kullan..

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayirli Gunler Ailenizle ve Sevdiklerinizle Birlikte Neseli Saglikli ve Guzel Bir Hafta Sonu Tatili Gecirmenizi Dilerim.Sevgiyle Saygiyle vede Saglikla Mutlu Esen Kalin Allaha Emanet OLun.

Yemeklerin Baştacı turşu güzel paylaşımlarınız için teşekkür ederim ellerinize ve yüreğinize sağlık...

ASK

Guzeliklerle dolu yasamim seninle
Herkes bilirmiydi bole olucagımızı bugece
Aglamak zor gelsede yine
Seni unutmak istiyorum bu durgun gecede
Bilmeliydim herseyin sende olmadigini
Elbet kalbimin birgün seni unutacagini
Bulmalıydım bana seni unutturacak yanini
Gecirmeliydim o kanayan yarami

Alinti:Bahar Kosem
http://www.siirkolik.com/siirler/12979-ask.asp

Sukru Yilmaz
Antakya-Hatay

http://sukruyilmaz.net/
http://sukruyilmaz.net/blog

Unknown dedi ki...

sevgiler canım keyifle geçireceğin bir haftasonu olsun:))
afiyetle yiyin canım turşuları...

Adsız dedi ki...

selam arkadaşım uzun zamandır yoksun gelmiyorsun bana ...canım turşular super ben de yaptım bu tarif bizim oralardan dimi sivri biberle,yağlı kırmızı biberle ve patlıcanla yaparız ha bir de kambi biberler varya onlarla da dunavska salata yapıp içlerini dolduruyoruz ve sonra kavanozlara koyuyoruz hmmmmmm canım çekti şimdi....canım iyi pazarlar dilerim....sevgilerle

melek dedi ki...

yenmeye hazır olması için ne kadar durması yeterli?

kalinka dedi ki...

Melek hanıma.

Belirli bir süre piştikleri için turşuları hemen yiyebilirsiniz.Bekleyince lezzeti daha da güzel olur,sirkenin tadı iyicene geçer biberlere.

OĞLUMUN EN SEVDİĞİ REKLAM

Powered By Blogger

FEEDJIT Live Traffic Feed