- 2 su bardağı baldo pirinç,
- 3 su bardağı et suyu,
- 1 paket dolmalık fıstık,
- Yarım paket kuş üzümü.
- Tereyağ ve sıvı yağ karışımı
Yapılışı:
Yıkanmış ve yarım saat tuzlu ılık suda bekletilip süzülmüş pirinci ben iki yemek kaşığı tereyağ ile iki yemek kaşığı sıvı yağı tencerede erittim.Daha sonra fıstıkları ekleyip renkleri dönene kadar kavurdum. Fıstıklar sararmaya başladığında pirinçleri ekleyip kavuruyoruz. Cam gibi olup da kaşıkla çevirirken tane tane olmaya başladığında kaynar et suyumuzu ekleyip yıkadığımız kuş üzümlerini de ekliyoruz ve ocağımızın altını kısıp suyun çekmesini bekliyoruz. Suyunu çekince demlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder