6 Temmuz 2009 Pazartesi

CEVİZLİ TARÇINLI KEK



Selam dostlarıma.
Herkese yeni haftanın başarı,mutluluk,huzur,sevgi ve bol kazanç getirmesini diliyorum.Bu aralar pek blogumla ilgilenemiyorum.Farkındayım pek sizleri de ziyaret edemiyorum ama siz ne olur uğrayın bana darılmayın sakın.Minik oğluşum biraz hasta bu ara ona ayırıyorum tüm vaktimi.Sizleri benim sayfamda görmek bana büyük moral veriyor selemınızı esirgemeyin lütfen.Ayyy çok acıklı oldu böyle.
Bu gördüğünüz keki kışın yapmıştım taslaklara kaydetmiştim onu bile yayınlaya tıklayıp yayınlayamadım düşünün ne kadar vaktim az.Havaların ısınmasıyla ,çocukların tatile çıkmasıyla işim hiç bitmez oldu inanın.Ama size söz oğlum biraz toparlasın hepinizi ziyarete gelicem.Bugün serum takıldı beş saat kadar serumun bitmesini bekledik hastanede.işlamler falan derken 7-8 saat hastanedeydik.Allah (c.c.) kimseyi düşürmesin.
Sözde bu gece düğüne gidecektik ama kısmet olmayınca olmuyor işte ne yapalım nasib değilmiş.Allah sağlık sıhhat verdikten sonra herşey olur.
Ben de bugün fena içimi döktüm valla hiç düşünmeden dilime ne geliyorsa yazdım.İnşallah sıkılmazsınız.Neyse şimdilik bu kadar.



Malzemeler:



  • 4 t. yumurta

  • 2 s.b. toz şeker

  • 1 s.b. süt

  • 3 s.b. un

  • 0,5 s.b. sıvı yağ

  • 1 p. vanilya

  • 1 p. kabartma tozu

  • tarçın ve ceviz içi


Hazırlanışı:



Yumurta ve şekeri güzelce çırpıp sütü ekliyoruz. Arkasından elenmiş unu ve kabartma tozunu azar azar hamuru havalandıra havalandıra karıştırarak ekliyoruz.İyicene karıştırılmış hamura sıvı yağ ,vanilya,tarçın ve ceviz içini da katıp bir güzel karıştırdıktan sonra her tarafı güzelcene yağlanmış kalıba hamurumuzu döktükten sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kekimizi 40-45 dakika pişiriyoruz.



AFİYET OLSUN

1 yorum:

gelincik dedi ki...

canım çok geçmiş olsun minik oğluna rabbim şifalar versin inşallah...
kekte çok güzel çok sevdiğim bir tattır cevizli kek ellerine sağlık görüşmek üzere sevgiler...

OĞLUMUN EN SEVDİĞİ REKLAM

Powered By Blogger

FEEDJIT Live Traffic Feed