15 Mart 2010 Pazartesi

ELMALI KURABİYE

Malzemeler:




  • 500 gr. nişasta


  • aldığı kadar un


  • 1 s.b. toz şeker


  • 3 t. yumurta


  • 1 p. margarin


  • 1 p. vanilya


  • 1 p. kabartma tozu


İç malzeme:





  • elma


  • toz şeker


  • tarçın


  • ceviz içi


İç malzemenin hazırlanışı:



Elmaların kabukları soyulur ve rendelenir.Rendelenen elmalar bir teflon tavaya koyulup ateşe verilir üzerine yeteri miktarda şeker ve tarçın ilave edilip bir iki çevirilir.Cevizler de eklenir ateşten alınıp soğumaya bırakılır.



Yapılışı:



Yumuşamış margarin un ve nişasta yoğurulur.Ardından diğer malzemeler de katıp bir güzel yoğurulur.Kıvama delen hamurdan parçalar koparılarak içine iç malzemeden konulup istenilen şekil verilir.Hazırlanan hamurlar 180 derecelik fırında üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Yaklaşık 20-25 dakika.Fırından çıkarılan kurabiyelerin üzerine biraz soğuyunca pudra şekeri serpilir servis edilir.Afiyetle yenir.



AFİYET OLSUN




1 yorum:

TATESAL dedi ki...

Canım elmalı kurabiyeye bayılırım...
Ama ben hiç nişastalı yapmamıştım...Bundan sonra senin tarifini yapacağım,sevgiler...

OĞLUMUN EN SEVDİĞİ REKLAM

Powered By Blogger

FEEDJIT Live Traffic Feed