18 Mart 2010 Perşembe

ÇİKOLATALI MİLFÖYLER


Şimdiden hepinize hayırlı cumalar diliyorum arkadaşlar.
Uzun süre aranızda yoktum ve bu sürede neler oldu neler.İki hafta kadar önce annem safrakesesi ameliyatu olmuştu.Neyse ki şimdi Allaha hamdolsun iyileşti.Orada hastanede bir ablanın ziyaretçisi getirmiştı bu çikolatalı milföylerden.Ben de çok beğenmiştim ve tarifini denemek istedim.Şimdi de bu güzel lezzeti sizinle paylaşmak istedim.
MALZEMELER:
  • hazır milföy hamuru
  • hazır çokokrem
  • yumurtanın sarısı
  • aslında yazacak kadar da malzeme yok ya yazmış oldum bir kere

Milföy hamurlarına hiç bir işlem yapmadım.Bir köşesine (miktarı isteğe göre) çokokrem koydum ve kenarlardan taşmayacak şekilde sarıdım.Sarılan milföyleri yağlanmış tepsiye koydum üzerine yumurtanın sarısını sürüp biraz da toz şeker serptim.

Hazır olan hamurları önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında iycene içinin piştiğine emin olana kadar pişirdim.Hatta biraz benim bu ara fırınım asilik yapıyor içini pişirmeyip üzerini birden yakıyor.Bunlar da oyle olmuşlar sanırım.Siz milföy börek yaptığınız ayarı kullanabilirsiniz.

AFİYET OLSUN CUMANIZ BEREKETLİ OLSUN.

15 Mart 2010 Pazartesi

BAHAR DOLUSU SEVGİLER SELAMLAR


Bahar dolusu sevgiler selamlar herkeze.Çoook uzun bir aradan sonra yine geldim inşallah buralardayım.Bu uzun aranın sebebi ise biraz kendimle ailemle daha fazla zaman geçirebilmek.Bu yıl baya koşturmacalı başladı bizim için .Benim iki numara Pelinim bu sene okula başladı,ben açıköğretimli olmaya karar verdim,ev taşıma işlrerimiz vardı minik oğluşumun da 6 ay kadar bir zamanı var üçünü dolduracak .Üç yaşına kadar baya bir format atmamız gerekiyor o kocaman beynini doldurmamız gerekiyor.Sizlerde bilirsiniz uçten sonra da karakteri oturtmaya çalışacağız.İşin aslı bahar geldi ya bana bir enerji geldi bir dinginlik geldi attım gene kendimi buralara.Kışın ne hikmetse baya bi tembel oluyorum (ayı zodyasındanmıyım neyim).
Evvvet uzun uzun anlatmaya gerek yok.Aşağıda görmüş olduğunuz tarif arşivden.Taslaklarda kayıtlı duruyordu bir yayınla düğümesine basmak bile zor geldi bana.Şimdi sizlerle paylaşıyorum umarım beğenirsiniz.
GÖRÜŞMEK DİLEĞİLE

ELMALI KURABİYE

Malzemeler:




  • 500 gr. nişasta


  • aldığı kadar un


  • 1 s.b. toz şeker


  • 3 t. yumurta


  • 1 p. margarin


  • 1 p. vanilya


  • 1 p. kabartma tozu


İç malzeme:





  • elma


  • toz şeker


  • tarçın


  • ceviz içi


İç malzemenin hazırlanışı:



Elmaların kabukları soyulur ve rendelenir.Rendelenen elmalar bir teflon tavaya koyulup ateşe verilir üzerine yeteri miktarda şeker ve tarçın ilave edilip bir iki çevirilir.Cevizler de eklenir ateşten alınıp soğumaya bırakılır.



Yapılışı:



Yumuşamış margarin un ve nişasta yoğurulur.Ardından diğer malzemeler de katıp bir güzel yoğurulur.Kıvama delen hamurdan parçalar koparılarak içine iç malzemeden konulup istenilen şekil verilir.Hazırlanan hamurlar 180 derecelik fırında üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Yaklaşık 20-25 dakika.Fırından çıkarılan kurabiyelerin üzerine biraz soğuyunca pudra şekeri serpilir servis edilir.Afiyetle yenir.



AFİYET OLSUN




OĞLUMUN EN SEVDİĞİ REKLAM

FEEDJIT Live Traffic Feed