
- 500 gr. mısır unu
- 1 s.b.un
- 1 s.b süt
- 1 s.b. yoğurt
- 0,5 s.b. sıvı yağ
- 2 p. kabartma tozu
- 1 tatlı k. tuz
- 1 tatlı k. şeker
- 2 büyük boy havuç
Yapılışı:
Annem önce havuçları rendeledi daha sonra bütün malzemeleri bir güzel karıştırdı.Hamurun kıvamı nerdeyse kek hamuru gibi oldu diyebilirim koyu bir kıvamlı hamur olmuyor.Ardından yağlanmış bir teflon tavaya döküp fırına verdi fırın ısısını bilmiyorum ne kadar sürede pişirdiğini de orasını kaçırmışım ama arada çıkarıp ekmeğin ağırlığna baktı sanırım iyice pişince hafif oluyormuş.Ben daha sonra kendim de deneyince fırın ısısını ve pişirme süresini eklerim.Denemenizi tavsiye ediyorum gerçekten muhteşem oluyor tadı normal mısır unu ekmeğine hiç benzemiyor.Ben zaaten normalini sevmem ama buna hepimiz bayıldık bakın oğluşuma resimlerini zor çektim başından ayrılmadı.Denemenizi tavsiye ederim.
AFİYET OLSUN.
3 yorum:
EKMEK HARİKA GÖRÜNÜYOR.ANNENİN ELLERİNE SAĞLIK.OĞLUŞUNDA PEK ŞEKER ALLAH BAĞIŞLASIN.ÖP YERİME SEVGİLER.
canım anneciğinin ellerine sağlık
nefis görünüyor eminm tadıda lezzetlidir sevgiler canım
annenin ellerine sağlık güzel görünüyor tatmak isterdim doğrusu resimdeki o tatlı şey senin oğlunmu maşallah ne güzel yanımda olsa da biraz mıncıklasam sevsem
Yorum Gönder