15 Mayıs 2009 Cuma

ARNAVUT CİĞERİ VE HAYIRLI CUMALAR

Hepinize hayırlı cumalar diliyorum arkadaşlar.


Benim çocuklar pek sevmez ciğeri.Sebebi biraz sert oluşu ve benim iyi pişiremememden kaynaklanıyordu .Kasabıma sordum bunu nasıl pişirsem de çocuklara yedirsem diye.kasabın tarifini vericem şimdi sizlere .kasabın deyimiyle lokum gibi yumuşacık oluyorlar.


Ciğerleri yıkadım ben önce,yıkanmaz ama benim içim almadı yıkadım güzelcene. Biraz tuz katılmış una buladım.Hiç bir yerinde kırmızılık kalmaması gerekiyor her tarafı beyaz un olacak.Una bulanan ciğerlerin unlarını bir güzel eledim ve çok kızgın yağda pişirdim.Pişirme süresini bilmiyorum arada bir tane ciğer alıp pişip pişmediğine baktım.Biryerden duymuştum yağın içine attıktan sonra 99'a kadar sayınca ciğerler tam kararında pişermiş.Gerçekten de kasabın dediği gibi lokum gibi yumuşak oldular.Yanına mutlaka olmazsa olmazlardan soğan salatası ve küp kızartılmış patates.


AFİYET OLSUN.

9 Mayıs 2009 Cumartesi

5 Mayıs 2009 Salı

KARNIYARIK BÖREĞİ




Malzemeler:
  • 6 adet yufka
  • kıyma
  • soğan
  • sıvı yağ
  • yumurtanın sarısı
  • karabiber,kekik,tuz
  • domates
  • sivri biber

Hazırlanışı:

Öncelikle iç harcımı hazırlıyorum.Harcın hazırlanması aynı karnıyarıkta olduğu gibidir ama ben anlatayım belki benimki farklıdır.Küçük doğranmış soğan ve sivri biberleri yağda biraz soteledim ardından içine kıymamı kattım.Kıyma suyunu çekip iyice kavrulunca rendelenmiş domatesleri kattım onlar da suyunu çektikten sonra baharatlarımı katıp harcımı soğmaya aldım.

Bir miktar sıvı yağ ve biraz su bir kasenin içinde iyicene çırpılır yufkaların arasına koymak için ben böreklerimi genelde bu şekilde yapıyorum hamurlaşmıyor çıtır çıtır oluyor.Üç tane yufkanın aralarına sıvı yağ ve su konulur en üste üçüncü yufkanın üzerine koymadım.Onun üzerine kıymalı harcı koyuyorum.Diğer üç yufkaya da aynı işlem uygulanır.Yufkaları sekiz parçaya böldüm resimde de görüldüğü gibi.

Geniş tarafına harcı koyup sıkı olmayacak şekilde sardım yağlanmış tepsiye dizdim.Önce üzerine yumurtanın sarısını sürdüm.Knarlardan iki parmak kalacak şekilde böreklerimi yardım.

Süslemek için üzerine domates dilimi ve sivri biber koyamadım çünkü unutmuşum.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirdim.Eşim çok seviyor bu böreği.Gerçekten çok güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim.

AFİYET OLSUN.

3 Mayıs 2009 Pazar

ANNEMİN MISUR UNU EKMEĞİ



Malzemeler:


  • 500 gr. mısır unu

  • 1 s.b.un

  • 1 s.b süt

  • 1 s.b. yoğurt

  • 0,5 s.b. sıvı yağ

  • 2 p. kabartma tozu

  • 1 tatlı k. tuz

  • 1 tatlı k. şeker

  • 2 büyük boy havuç

Yapılışı:


Annem önce havuçları rendeledi daha sonra bütün malzemeleri bir güzel karıştırdı.Hamurun kıvamı nerdeyse kek hamuru gibi oldu diyebilirim koyu bir kıvamlı hamur olmuyor.Ardından yağlanmış bir teflon tavaya döküp fırına verdi fırın ısısını bilmiyorum ne kadar sürede pişirdiğini de orasını kaçırmışım ama arada çıkarıp ekmeğin ağırlığna baktı sanırım iyice pişince hafif oluyormuş.Ben daha sonra kendim de deneyince fırın ısısını ve pişirme süresini eklerim.Denemenizi tavsiye ediyorum gerçekten muhteşem oluyor tadı normal mısır unu ekmeğine hiç benzemiyor.Ben zaaten normalini sevmem ama buna hepimiz bayıldık bakın oğluşuma resimlerini zor çektim başından ayrılmadı.Denemenizi tavsiye ederim.


AFİYET OLSUN.


OĞLUMUN EN SEVDİĞİ REKLAM

FEEDJIT Live Traffic Feed