11 Nisan 2008 Cuma

GULAÇ (lokma)

CUMANIZ HAYIRLIVE BEREKETLİ OLSUN. GULAÇIN YAPILIŞI ÇOK KOLAY.HAMURU EKMEK HAMURU GİBİ UN,TUZ,MAYA VE SU VAR YALNIZ BUNUN HAMURU BİRAZ DAHA SULU OLUYOR EKMEK HAMURUNA GÖRE.HAMURUMUZU İYİCENE YOĞURUYORUZ VE MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ SICAK BİR YERDE YARIM SAAT YETER. MAYALANAN HAMURUMUZDAN AVUÇ İÇİ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KESİP YUVARLIYORUZ.BU BEZELERİ YAĞLI BİR TEPSİYE ARALIKLI DİZİYORUZ.BİR TARAFTAN DA ATEŞE YAĞIMIZI KOYUYORUZ.YAĞ KIZGIN OLMALI
YAĞIMIZ İYİCENE KIZINCA ELİMİZE BİR BEZE ALIYORUZ KENARLARINDAN YAVAŞ YAVAŞ ÇEVİRE,ÇEVİRE AÇIYORUZ

HAMURUMUZ BU BÜYÜKLÜĞE GELENE KADAR.SONRA KIZGIN YAĞIN İÇİNE BİR UCUNDAN YAVAŞ,YAVAŞ BIRAKIYORUZ.


BEN KIZARTMAK İÇİN TAVA YERİNE TENCERE TERCİH ETTİM BOL YAĞDA DAHA İYİ KIZARIYOR.
VE SONUÇ İŞTE BÖYLE OLUYOR.DİLERSENİZ ARASINA PEYNİR,REÇEL ÇOKOKREM KOYUP ÇOCUKLARA AFİYETLE YEDİREBİLİRSİNİZ.







BİZİM ORALARDA BAYRAMLARDA YAPILIRDI AREE GÜNÜ BAŞLANIRDI YAPILMAYA BÜTÜN MAHHALLEYE TAVALAR DOLUSU YAPARLARDI.CUMA GÜNLERİ DE YAPIP ÖLMÜŞLERİMİZİN RUHU İÇİN DAĞITIRLARDI.BİRAN ÇOCUKLUĞUMA GİTTİM.

6 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

CANIM MERHABA..ELİNE SAĞLIK CANIM BİZ BUNA BİŞİ DİYORUZ..AMA ELİMİZLE BÖYLE ÇEKİŞTİRMİYORUZ..BİRDE AKLIMA GULAŞ GELDİ BİR Ç HARFİ DEĞİŞİK SANIRIM..TARİFLERDE ADINI GÖRÜRÜM AMA..İNSAN EZBERİNDE TUTAMIYOR BAZEN..
ELİNE KOLUNA SAĞLIK ÇAYLA NE GÜZEL GİDER BEN OLSAM TULUM YADA ÇEÇİL PEYNİRİ DÜRERDİM ARASINA:)))
BU ARADA CBOXUNDA VAR HAYIRLI OLSUN GÜLE GÜLE KULLAN EMİ..
ONUN YAN AŞAĞI YUKARI İNEN ÇUBUĞUNU GÖREMEDİM BEN..KODUNDA YOKMUYDU ACEP..NEYSE GÖRÜŞÜRÜZ KENDİNE İYİ BAK ŞU YANDAKİ ÜÇ ŞEKERİ ÖPTÜM..

akasyakokusu dedi ki...

iyi geceler canım..sana bugün kaç yorum yazdım bizim net gidip gelince sunucu bulunamıyo diyodu..sinir oldum cboxa yazdım kaç kez oda aynısı oldu şimdi baktım cboxuna yazdıklarım yok görünmüyo..neyse canım sen bana akasya fotosu çekde ver..akasya rahmetli annecimin en sevdiği çiçek bende çok severim..
boluda bir evin bahçesinde inanılmaz güzellikte akasya ağacı vardı..benim sayfadaki resim o bahçenin akasyası..
ama laptop bozulunca birçok resim silinmiş çok üzüldüm..sen bana açmış salkım salkım hem akasya hemde erguvan çek oldumu..
gidem artık gezmeden geldik iyi geceler sevgiler kocaman..

Adsız dedi ki...

selam arkadaşım
etkinlik için tarif verdiğiniz mesajınız vardı ben
sayfanızda göremediğim için yayınlayamadım
bugün son gün isterseniz
elinizde tarif varsa ekleyeyim
çok teşekkür ediyorum dualarınıza
sevgilerimi yolluyorum

Adsız dedi ki...

bn yiyecek içecek işletmeciligide okuyorm ve etlerin hazırlanması konumuzu işlrken karsımıza gulac cktı ama burdaki gulacla ne alakası var cozemedim .yani orda etin bi bolümünün pisirme yöntemi olarak anlatıyordu.

Adsız dedi ki...

Gulaş bir macar yemeğidir bizim tas kebabına benzer ve bütün dünyaca bilinir. Gulaç Kırcaali yöresi göçmenlerince yapılan lokmanın büyüdür,(6-7)lokmalık lokma. Hatta Gulaşçılar lakaplı arkadaşlarım vardır. Benide köyüme götürdün be kalinka. Ben canım cicim demiycem erkeğim çünkü.

Adsız dedi ki...

Ne kadar un, ne kadar tuz, ne kadar maya, ne kadar tuz, ne kadar yoğururuz. Hiçbir şey anlatmamışsın. Düzgün bir tarif olmamış.

OĞLUMUN EN SEVDİĞİ REKLAM

Powered By Blogger

FEEDJIT Live Traffic Feed