5 Mayıs 2009 Salı

KARNIYARIK BÖREĞİ




Malzemeler:
  • 6 adet yufka
  • kıyma
  • soğan
  • sıvı yağ
  • yumurtanın sarısı
  • karabiber,kekik,tuz
  • domates
  • sivri biber

Hazırlanışı:

Öncelikle iç harcımı hazırlıyorum.Harcın hazırlanması aynı karnıyarıkta olduğu gibidir ama ben anlatayım belki benimki farklıdır.Küçük doğranmış soğan ve sivri biberleri yağda biraz soteledim ardından içine kıymamı kattım.Kıyma suyunu çekip iyice kavrulunca rendelenmiş domatesleri kattım onlar da suyunu çektikten sonra baharatlarımı katıp harcımı soğmaya aldım.

Bir miktar sıvı yağ ve biraz su bir kasenin içinde iyicene çırpılır yufkaların arasına koymak için ben böreklerimi genelde bu şekilde yapıyorum hamurlaşmıyor çıtır çıtır oluyor.Üç tane yufkanın aralarına sıvı yağ ve su konulur en üste üçüncü yufkanın üzerine koymadım.Onun üzerine kıymalı harcı koyuyorum.Diğer üç yufkaya da aynı işlem uygulanır.Yufkaları sekiz parçaya böldüm resimde de görüldüğü gibi.

Geniş tarafına harcı koyup sıkı olmayacak şekilde sardım yağlanmış tepsiye dizdim.Önce üzerine yumurtanın sarısını sürdüm.Knarlardan iki parmak kalacak şekilde böreklerimi yardım.

Süslemek için üzerine domates dilimi ve sivri biber koyamadım çünkü unutmuşum.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirdim.Eşim çok seviyor bu böreği.Gerçekten çok güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim.

AFİYET OLSUN.

4 yorum:

Nur dedi ki...

CANIIIM,
Ellerine saglık, ben bu böregin domates-biber-peynirlisini yapardım bir zamanlar.
Heeey gidi günler hey ne çok özledim o günleri bir bilsen ne çook...
Ablacım benim sen bana yorum yazmışsın inan onayladıgım halde yorumun görülmüyor nolur sakın yanlış anlama inan cok üzülürüm olurmu.
Hem ablacım bak sen istedigin örnegi al istersen siteyi al sana birşey demem canım benim, herkes senin gibi olsa neala ama kimi kendini bilmezler danışmak yok soruşmak yok ne varsa almış götürmüş ama ben bu işin peşini bırakmıcam...
Öptüm seni kendine iyi bak olurmu...
By by

Marifetane hobi dedi ki...

merhabalar canım, bende şu an için devam eden bir okuma yok.seninde dediğin gibi kezban ablanın annesi için (akasya kokusu)nuray abla yazı yazmıştı orda yasin okunuyor.Seher hanım çok düşünceli Allah razı olsun sağolsun ama okumalar yok.keşke bir adres vs bıraksaydı duruma göre okuma olduğunda haber ederdim.sende sağol canım ilgilendiğin için.Ben bu aralar nete pek gelemiyorum işlerim var inşallah en kısa sürede yine uğrarım sana.çok uzattım kusura bakma hayırlı akşamlar diliyorum..

akasyakokusu dedi ki...

Azize'm ne güzel börekler yapmışsın böylee.
Ellerine sağlık...Sen üçerli grupla yapmışsın ben hepsini beşli üstüste yaparım..Orjinal tarifi yıllar önce babalar günü özel tarifiydi..Çok etkilenmiş hemen denemiştim..Süpperr bir tad sunum zaten çok hoştu..Nadir ama özel yaptığım böreklerden biridir..Birini alayım arkadaşlarada kalsın..
öpüyorum kocaman.

e.esma.albayrak dedi ki...

ellerinize sağlık börek harika gözüküyor aynı böreği mayıs ayına ait semerkand aile dergisindede görmüştüm ordan beri aklımda inş deneyecegim...

OĞLUMUN EN SEVDİĞİ REKLAM

Powered By Blogger

FEEDJIT Live Traffic Feed