11 Şubat 2009 Çarşamba

SU BÖREĞİ




MALZEMELER:

hamuru için:

  • 6 tane yumurta
  • aldığı kadar un
  • tuz

iç harcı için:

  • 500gr. kıyma
  • 1 baş büyük soğan
  • sıvı yağ

haşlamak için:

  • 3 l. sıcak su
  • 3l. soğuk su
  • tuz
  • sıvı yağ

6 yumurtayı hamur yoğurma kabına koyup tuzu ekleyin ve çırpma teliyle biraz çırpıp aldığı kadar un ilavesiyle mantı hamuru gibi sertçe bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle kapatıp yarım saat dinlendirin.


Kıymayı 2-3 yemek kaşığı sıvıyağı ile beraber tavaya alıp bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. 1 baş kuru soğanı çok ince doğrayıp ilave edin. 5 dakika kadar bu şekilde kavurun. Altını kapatıp tuzunu, maydanozunu ve karabiberini ekleyip soğumaya bırakın.


Hamuru 12 bezeye ayırın. İlk açtığınız bezeyi yağlanmış tepsiye serin. Üzerine fırçayla tereyağı sürün. Bir bezeyi ayırıp diğer yufkaları açın. Açtığınız yufkaları bir bez üzerine sererek nemlerini çekmelerini sağlayın. Bir tencereye soğuk su ve birkeç kaşık sıvı yağ koyup kaynamaya bırakın.Üsteki resimde göründüğü gibi tavanın içinde yufkayı pişirmeye bıraktım üzerine tahta kaşıkla su atarak yaklaşık 1 dk. pişiriyoruz. Derin bir kâseye de soğuk su koyup bekletin haşladığınız parçayı soğuk suya atın. Soğuk suya koyduğunuz yufkanın suyunu el yardımıyla güzelce süzdürün .haşlanan yufkayı tepsiye seriyoruz arasına hazırladığımız kıymalı harçtan serpiyoruz bu işlem bütün yufkalar bitene kadar devam ediyor.eğer peynirli yapacaksak böreği her yufkanın arasına peynir ile birlikte tereyağıda koymamız gerekir kıymalı harç yağlı olduğu için yağ kulanmıyoruz. En son kalan bezeyi de incecik açıp tepsinin üzerine serin. Hazırlanan böreiğin tepsisini ocağın üzerinde ağır ateşte çevire çevire pişiriyoruz bir tarafı pişince aynı büyüklükteki bir tepsinin yardımıyla ters düz çevirip diğer pişmeyen tarafıda pişiriyoruz.AFİYET OLSUN...

9 yorum:

Nur dedi ki...

ÇOK SEVERİM AMA KEŞKE BECEREBİLSEM YA KEŞKE YAPABİLSEM ELİNİZE SAGLIK...

sümeyye dedi ki...

harika görünüyor ya.keşke olsada yesem diyesi geliyor insanın.neyse yiyenlere afiyet olsun.ellerinize sağlık.

kalinka dedi ki...

nur ve sarıgül arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.gerçekten yardım almadan yapması çok zahmettli.kayınvalidemle birlikte yaptık.onun ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

canım harika görünüyo su böreğin ellerine sağlık.. bende bir kez denemiştim güzel oluyor ama bayağı zahmetli..
sevgiler canım günün güzel geçsin ...

kalinka dedi ki...

teşekkürler serap.gerçekten çok haklısın

SMİLENA dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel görünüyor.canım çekti valla..

kalinka dedi ki...

çok teşekkür ederim smilenacığım

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

SA.Merakla bekliyorum tek başına nasıl yaptın diye oğlun karışmadan neyse annenizle yapmışsın kendi,kendime bak çocukla nasıl yapmış düşüncesindeydim..afiyet olsun ellerinize sağlık.A.E.O.

Adsız dedi ki...

canım su böreğinin görüntüsü süper tadıda öyle olmuştur eminim
oğluşunda çok tatlı maşallah sevgiler

OĞLUMUN EN SEVDİĞİ REKLAM

Powered By Blogger

FEEDJIT Live Traffic Feed