28 Kasım 2008 Cuma

SOBEEEEE

Merhaba arkadaşlar bir haftanın daha sonuna geldik hepinize güzel bir haftasonu tatili diliyorum.Gülpınarı arkadaşım beni sobelemiş bakalım neler varmış.Elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağım.

Adınız:Azize

Nerede oturuyorsunuz/nerelisiniz:İstanbulda oturuyorum Bulgaristan göçmeniyim.

En sevdiğini müzik türü ve sanatçı:Türk hafif,.pop,slow belirli biri yok kafamda hepsini dinliyorum.

En sevdiğiniz film ve sanatçı:Klasık bir cevap olacak ama Babam ve oğlum sanatçı aklıma gelmedi.

Yaptığınız bir spor varmı?:Yürüyüş yapıyorum(hızlı tempoyla)fırsat bulabilirsem ve genelde yazın.

Giyim tarzınız:Genelde spor.

En son okuduğunuz kitap:Ayşe Kulin'in VEDA'sını okumuştum.

En sevdiğiniz yazar veya yazarlar:Yerli yabancı roman yazarları.

Sizi mutlu eden kişi:Bu soruya kişiler diye cevaplayabilirim.Ailem.

En sevdiğiniz yemek veya yemekler:Hiç ayırd etmem ama sebze ağırlıklı yemekleri pek sevmiyorum.

Çok sıkıntılı anlarda kurtarıcınız kimdir:Kendim.

Hayatınızın en önemli olayı nedir:Çocuk sahibi olmamdır.

Sizin için sevgi nedir:Paylaşmak,dokunmaktır.

Başınız gelen en matrak olay nedir:Hatırlıyamadım şimdi ya .

Sadece 5 kelime ile kendini anlatırmısın:Duygusal,girişken,sabırsız,kararsız,sinirli.

Ben kimi sobelesem acaba şimdi:

http://belguzaranne.blogspot.com/
http://orgusepetimdekiler.blogcu.com/
http://papatyadelisi.blogcu.com/
bende bu arkadaşlarımızı sobeliyorum hadi arkadaşlar kolay gelsin.

27 Kasım 2008 Perşembe

POŞETTE TAVUK VE KUŞ ÜZÜMLÜ PİLAV

KUŞ ÜZÜMLÜ PİLAVIN TARİFİ.



  • 2 su bardağı baldo pirinç,

  • 3 su bardağı et suyu,

  • 1 paket dolmalık fıstık,

  • Yarım paket kuş üzümü.

  • Tereyağ ve sıvı yağ karışımı


Yapılışı:

Yıkanmış ve yarım saat tuzlu ılık suda bekletilip süzülmüş pirinci ben iki yemek kaşığı tereyağ ile iki yemek kaşığı sıvı yağı tencerede erittim.Daha sonra fıstıkları ekleyip renkleri dönene kadar kavurdum. Fıstıklar sararmaya başladığında pirinçleri ekleyip kavuruyoruz. Cam gibi olup da kaşıkla çevirirken tane tane olmaya başladığında kaynar et suyumuzu ekleyip yıkadığımız kuş üzümlerini de ekliyoruz ve ocağımızın altını kısıp suyun çekmesini bekliyoruz. Suyunu çekince demlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

ERİŞTELİ TAVUKLU ÇORBA

Selamlar hepinize.bu aralar yine firardayım bugün sizler için iki tarifle geldim.resimlerin üzerindeki tarih bizim eşimle nikah tarihimizdir tam on yılı geride bırakmış bulunmaktayız hatta on buçuğu bile geride bıraktık bu gün itabarı ile.Evet arkadaşlar GÜLPINARI arkadaşım beni sobelemiş en kısa sürede ona da cevap vermeye çalışacağım.Geçelim çorbamızın tarifine.

MALZEMELER:

  • tavuk
  • erişte,arpa şehriye,tel şefriye de olabilir
  • su
  • tuz
  • üzerine nane veya kekik
  • bir yumurta sarısı
  • bir çorba kaşğı yoğurt

Öce tavukları haşlayıp kemiklerinden ayırdıktan sonra küçük parçalara didiyoruz.Tavukları haşladığımız suya erişteyi ve didilmiş tavuk etlerini koyuyoruz.Erişteler pişince bir yumurtanın sarısını bir kaşık yoğurtla güzelce çırpıyoruz.Bir kase çorbamızdan kenara ayırıp soğutuyoruz .Soğuyunca yumurta ve yoğurt karışımını katıp iyicene kariştırıp çorbamızı terbiyeliyoruz son işlem olarak arzuya göre üzerine nane veya kekik atıp servis ediyoruz.




19 Kasım 2008 Çarşamba

TARHANA VE HAMURUNUN YAPILIŞI

Selam arkadaşlar. Sizlere ilk defa kendi çabamla ,kendi uğraşımla meydana getirdiğim tarhanayı sunmak istiyorum.EVET

MADE İN:KALİNKA

Çok mu abarttım ama napayım senelerden beri yapımının çok uğraştırıcı olduğunu düşünürdüm hiç de öyle değilmiş denemek isteyen varsa mutlaka yapsın tavsiya ederim tabi ki seneye artık. Ben bile çok geç kalmıştım zor kurutum valla haalada kuruduğundan tam emin değilim .İşallah kurumuştur da küflenmez.Tarhana hamuruna gelince ben pek ölçu kulanmadım göz kararı kattım herşeyi.

MALZEMELER:



  • un

  • domates

  • salçalık biber

  • kuru soğan

  • ekşi hamur(önceki senenin tarhanası da olabilir)mayalanması için

  • ekşi yoğurt

  • tuz

Domatesi,biberi,soğanı bir tencereye doğradım pişmeye bıraktım.Piştikten sonra kabuklarından ve çekirdeklerinden arındırmak için kevgirden geçirdim.Eski tarhanası olmayan fırından mayalık ekşi hamur bulabilir trabzon ekmek için kulanılır genelde vardır.Tüm malzemeleri karıştırıp iyicene yoğurdum.Hazır hamurumuzu yaklaşık 9-10 gün ekşimeye bıraktım.Ben tarhanayı biraz ekşi seviyorum o yüzden bir kaç gün daha fazla tutum.Ha unutmadan ilk günler hamur baya kabarıyor sık sık yoğurdum daha sonra sabah akşam yaptım yoğurma işlemini.Ekşitme işleminden sonra elma büyüklüğünde parçalar kopartıp elimin arasında bastırarak inceltiğim hamurları bir bezin üzerinde altlı üstlü biraz kuruttum fazla kurumaması gerekiyor çok kurursa robottan geçirmesi zor oluyor.Kuruyan hamurları robottan geçtim yine bir bezin üzerine serip iyice kuruyana kadar bekletim. Ve sonuç aşağıda soğuk kış günleri için sıcacık çorba.AFİYET OLSUN...









18 Kasım 2008 Salı

YEMEK SÜSLEME SANATI

Bu fotoğraflar çok eğlenceli !Yemek süsleme deyip geçmeyin, bu işin de bir sanatı var! Birkaç sıradışı fikirle bakın ortaya ne harika eserler çıkmış... bu resimler http://oktayustam.com/ sayfasından alıntıdır daha değişik olanları da görmek için tıklayın...

16 Kasım 2008 Pazar

TOPÇUKLU ÇORBA (SUPA TOPÇETA)

Kucak dolusu selamlar herkese.Bugün sizler için iki tarifim var.çorbanın adı bizim evde topçuklu çorba tercumesi de bu zaaten belki farklıdır adı ama benim çocuklar böyle diyorlar .Geçelim tarifimize.


  • 250 gr. kadar köfte harcı (ben genelde köfte yaptığmda yuvarlayıp ayırırım)

  • rende domates veya salçası

  • tel şehriye

  • isteğe göre rendelenmiş havuç ve patates de katılabilir

  • üzerine maydanoz
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı yoğurt


İlk önce domatesleri yağda biraz kavurdum sonra yeterince su ekledim.Suyum kaynamaya başlayınca küçük,küçük yuvarladığım köfteleri yavaş,yavaş içine attım ardından şehriyesini de koyup pişmeye bıraktım.Piştikten sonra yumurta sarısı ve yoğurtla terbiyesini kattım.Çorbamız servis ederken üzerine ince kıyılmış taze maydanoz koyuyorum.İşte bu kadar .Afiyet olsun

KEREVİZ SALATASI

  • 3 tane orta boy kereviz
  • yoğurt
  • iri dövülmüş ceviz
  • zeytin yağ
  • sarımsak
  • pul biber,nane

Kerevizlerin kabuklarını soyup rendeliyoruz yoğurda bulanacak kadar youurt koyup karıştırıyoruz.geri kalan malzemeleri de ekleyip servis ediyoruz.

7 Kasım 2008 Cuma

UÇ ARA BİR KENAR DANTELİ

Herkeze şimdiden güzel bir haftasonu diliyorum.Bu sefer sizler için kenar danteli yaptım.Nasıl görünüyor çok güzel değilmi? Göründüğü kadar da zor değil yapımı en azından bana öyle geldi belki de dantel örmesini sevdiğim içindir.Başlamadan önce baya gözüm korkmuştu ama ... yapması çok zevkli.Bu örneiği nerden mi aldım?Örneği sevgili arkadaşımız GÖZNURUMUZ'dan aldım.Syfasını ziyaret etmenizi tavsiye ederim o kadar güzel işleri var ki görmeden olmaz.Ben özellikle oyaların anlamları ile ilgili yazısını çok beğenmiştim.Benim kisi henüz bu parçadan ibaret örülme aşamasında.Bitmiş halini görmek için yazının üzerine TIKLAYIN.


RESİMLERİN BÜYÜK HALİNİ GÖRMEK İÇİN ÜZERİNE TIKLAYIN.








HAYIRLI CUMALAR

Hayırlı cumalar tüm dostlarıma .Beni sayfamda ziyaretime gelen tüm dostlarıma kendi ellerimle ,kendi yetiştirdiğim kasımpatıları armağan ediyorum.

5 Kasım 2008 Çarşamba

İĞNE OYASI

Merhaba arkadaşlar.Sizler için çeyizimden bir kaç iğne oyası örneği getirdim.İğne oyası çok zarif duruyor benimde çok hoşuma gittiği için sizinle de paylaşmak istedim.Şimdilik bu kadar.Benim afacan oğlum uyandı bu günlerde beni baya yoruyor.Ondan arta kalan zamanımda işlerimi hallediyorum işler de bitince düşünüyorum PC'nin karşısına mı otursam yoksa dinlensem mi diye ? Bu aralar beni maazur görün lütfen arada ziyaret etmeye çalışıyorum ama bazen mesaj bile yazamıyorum.Hiç rahat vermiyor sürekli onunla oyun oynamamı istiyor.Şimdilik hoşçakalın ben oyun oynamaya gidiyorum (bu yaşımda maymuna çevirdi beni).










OĞLUMUN EN SEVDİĞİ REKLAM

FEEDJIT Live Traffic Feed