
Malzameler:
- buğday
- şeker
- önceden haşlanmış nohut ve kuru fsulye
- kuru üzüm
- kuş üzümü
- kuru incir
- kuru kayısı
- karanfil
- kuru erik
- elma
- kabuklu portakal
Üzerini süslemek için tarçın,ceviz,nar.Aslında içine katacağımız malzeme tamamen damak zevkimize bağlı.
Akşamdan buğdayı,kuru fasulyeyi,nohutu haşladım.Nohut'la fasulye'yi buğdaydan ayrı haşladım. Buğday biraz yumuşamaya başlayınca içine kuru meyveleri katıyorum en son altını kapatmadan elma ve portakalı katıyorum onlar çabuk pişiyor.Ben meyveleri içinde diri diri seviyorum o yüzden indirmeye yakın katıyorum hepsini 15-20 dk. pişirip indiriyorum ateşten.Kaselere alıp üzerini süsledikten sonra.Tek,tek komşularıma dağıtıyorum.Sizlere de bu şekilde ikram etmiş olayım afiyetle yiyin hepiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder