Geçelim tarifimize.Bu hamurla elmalı kurabiye de yapabiliriz.

- 1 p. margarin(oda ısısında)
- 1 ç.b sıvı yağ
- 150 gr. yoğurt
- 1 p. kabartma tozu
- 1 p. vanilya
- aldığı kadar un
- lokum
Bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.Ele yapışmıyacak bir hamur olacak.Hamurdan ceviz büyülüğünde parçalar alıp avucumuzun içinde açıp içine lokum(ben çifte kavrulmuş lokum kullandım daha güzel oluyor) koyduktan sonra güzelce yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.Biraz soğuduktan sonra üzerine bol pudra şekeri serpiyoruz.AFİYET OLSUN...
2 yorum:
ay ben çok seviyorum bulgaristanda çok yapardık...ellerine sağlık.bir de praskovkileri yapıp koymak lazım...
Merhaba, ben tarifinizi denedim, şu anda fırında pişiyorlar, ama göz kararı biraz da pudra şekeri ilave ettim
Yorum Gönder