
Malzemeler:
- 300 gr. kadar kadayıf
- 1 s.b. toz şeker
- 1 s.b.ceviz içi
- 100 gr. margarin
Kreması için:
- 1 litre süt
- 2 tane yumurta
- 2 y.k. nişasta
- 2 y.k. un
- 6 y.k toz şeker
- 2 y.k margarin(piştikten sonra)
- 1 p. vanilya
Yapılışı:Önce taze aldığımız kadayıfları didikledim yanı tel tel birbirinden ayırdım.Daha sonra onları makasla küçük küçük kestim.Bu işlemin ardından geniş bir teflon tavada kadayıfları margarinle kavurmaya aldım.Şekerle cevizi biraz kavrulduktan sonra kattım çünkü onlar daha çabuk kavrulduğu için yanıp acı bir tat bırakmasını istemedim(Hikmet beyin tatlısını diğer yarışmacılar acı bulmuştu çünkü).Karamel rengini alınca tatlımızı ikiye ayırdım .İlk yarısını yapacağım kaba eşit bir şekilde yaydım üzerine kremamızı koydum daha sonra kalan kadayıfı da kremanın üzerine eşit bir şekilde yaydıktan sonra buzdolabında dinlendirdim (bir gün sonra daha güzel olmuştu)
KREMANIN HAZIRLANIŞI:
Yumurtayı nişastayı ve unu biraz sütle iyicene çırpıyoruz.Daha sonra bir tencerenin içine kalan sütü şekeri ve çırptığımız karışımı ilave ediyoruz muhalebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.İndirmeye yakın vanilyayı ve margarini de katıyoruz.

AFİYET OLSUN.
4 yorum:
ben çok beğendiğimi hemen söyleyeyim.hem daha önce tattığım bir tatlı.arkadaşım sarıgül yapmıştı.ellerine sağlık.sağlıcakla ...
çok güzel görünüyor.ben de tavuk göğsüyle yapmıştım.sunum çok şık.yiyen şanslılara afiyeet olsun
canım ya istersen bunu yayınlama.bişey soracağım ama istersen cevaplamayabilirsin tabi. ama kalinka ne demek çok merk ettim.sevgiler
ramazanda ben de yapmıştım eşim müthiş sevmişti.eline sağlık.bu da nefis olmuş...
Yorum Gönder