24 Mart 2009 Salı

LOKMA TATLISI

Metin Rengi




Merhabalar arkadaşlarım,dostlarım,canlarım.Her pazartesi olduğu gibi bu akşam da yine lokma çeker canımız diye yaptım sonunda.Bilirsiniz YOL ARKADAŞIM dizisini.İşte orda meşhur İZMİR LOKMACISI VAR YA İLKEER.Diziyi her seyredişimde imrendirirlerdi beni krize sokarlardı .Bende o yüzden yapıverem dediydim.Tarifi google'da araştırırken pek bloglarda yapılmamış olduğunu gördüm.Sonradan anlam verdim neden olduğunu. Anladığım şu: tarif var tamam ,resim de görüntü de tamam ama benimkiler onların resimde ki gibi olmadı. Demk ki herkes yaptı da benimkiler gibi ecüş bücüş oldu.Olsun ben yinede yayınlıyorum.Lokmaları pişirirken hayal gücünüz güçlüyse fala bakabilirsiniz çıkan şekillerden.Bakın mesela benim tabağn en üstünde durana bir kalp var eeee bu nedir falda.Sevgidir aşktır değilmi ama. Demek ki ne oluyor bu lokmalardan yiyenin yapana sevgisi aşkı artacaktır.Yapın arkadaşlar verin sevdiklerinize sevgileri katlansın.Bide kuş şekli felan çıkmıştı onu yayınlamadım hemencicik yutuverdim falda kuş ne demektir haberdir hııım bunu nasıl yorumlasam acaba ...hı buldum bu tarifi görenler yapanlar bana güğzel güzel yorumlar yazacak demektir.Eeee bu kadar fal muhabbeti yeter gece gece ben en iyisimi size tarifimi nerden aldığımı söyleyeyim.Tarif OKTAYUSTAM.COM'dan. Oradaki tarifi görmek için tıklayın.Bu kadar yazıdan sonra ben aynen tarifi olduğu gibi aktarayım.


Lokma Tatlısı İçin Malzemeler
  • 2 su bardağı un
  • Yarım paket yaşmaya
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sütMetin Rengi
  • 1 adet yumurta
  • su

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı tozşeker

  • 2,5 su bardağı su

Lokma Tatlısı Tarifi:


Karıştırma kabına 2 su bardağı unu alın. Üzerine toz şekeri alın. Başka bir yerde yaş mayayı, su ile eritin. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına eritilmiş mayayı, sütü alıp karıştırın.

Dahasonra eritilmiş tereyğını ve kar haline getirilmiş yumurta akını da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.Tavaya sıvı yağ alın.Hamurdan kaşık yardımıyla alıp kızartın.Ha unutmadn önce şunu söylemeyi unutmuyoruz tabiki de:NEYSE HALİMİZ ÇIKSIN HAMURUMUZ.


Şerbeti içinse 4 su bardağı toz şeker ile 2,5 su bardaığ suyu kaynatın ve souğutun.(ben biraz fazla şekerle su kullandım iyi geldi hamurlara buradaki gözüme az geldi.)Lokmaları soğumuş şerbetin içine atıp birkaç dakika karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis edin.

AFİYET OLSUN.

10 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

hahahah..hay senin falına gurban olam böcüğüm..
aynen bende çok nadir yaparım bu tatlıyı..rahmetlim yaparken başını bekler çıkan şekillere gülüşürdük..
eline sağlık canım bende şimdi rüya tarifi bakıcam...ne gördüm bil bakalım...
dal dal salkım salkım medine hurması...öptüm..

sümeyye dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.çocukluğumda annem çok yapardı.yıllar oldu yemeyeli...geçmişe döndüm biraz.canım da çok çekti.yapabilirmiyim acaba?en kısa zamanda denemek istiyorum.

zeynep çeyiz evi dedi ki...

EH ŞEKİLERDE GÜZEL HANİ ELLERİNE SAĞLIK HEM ÜZÜLME LOKMA DÖKMEK MAHARET İSTERBİZİM ORALARDA HUSUSİ LOKMACILAR VARDIR İŞİN EHLİ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN ARKADAŞIM

Adsız dedi ki...

hmmmmmmm canım çok lezetli görünüyor valla görüntü super ellcazlarına sağlık...öpt...

Adsız dedi ki...

YAYAYA BEN DE COK SEVERİM EVDE HİÇ YAPMAMIŞTIM YOK OLMUYOR YAPAYIM DEMİ :))
ELLERİNE SAGLIK TATLIM HARİKA OLMUŞ

halime dedi ki...

vallah tarif te güzel ardından yapılan yorumlar da ayrı bir güzellikte.ellerinize sağlık.sevgiler

peynir hösmelimi dedi ki...

Ellerine saglik arkadasim.
esis büsüs de olsa yayinlamissinya o bile bir sey bence:))
Yol arkadasima her bakisimda yani her pazartesi hic kacirmamda:))hep canim cekerdi.Senin gibi bir arastirdim yok kimsede:))Ama simdi sende gördümya haftaya pazartesi aynen uygulanacak:))
anlatimina bayildim ellerine saglik tekrar.
Sevgilerle.

keskinli dedi ki...

olsa yerdik yani sen en iyisi aksama al gel kahvede yiyleim emi sevgiler öptüm hayirli cumalar

Marifetane hobi dedi ki...

canım faldan nefis lokmalar çıkmış ellerine sağlık..lokmayı seviyorumda kızartma işini sevmiyorum tembellik basıyo beni..canım ya yorumun ve duaların için teşekkür etmeye geldim Allah razı olsun hepinizden..hayırlı geceler diliyorum selamlar sevgiler.

Niyazi Dumlu & Lokmacı Baba dedi ki...

((( Made-in-Turkey,sweet father,lokmacı baba )))

Eldeymeden eldivenle,eldeymeden makinayla,
Dünyaya lokma tatlısı üretiyoruz.
Sizinde sevinçinizde tasanızda ve alo dediginiz
Her yerdeyiz...

İletişim
Merkez Ofis:
Bahçelievler/İstanbul/Türkiye
Tel: 0212.644.35.25
Fax: 0212.644.35.26
www.lokmacibaba.com

NİYAZİ DUMLU
( Lokmacı Baba )
GSM : 0535 730 41 51
niyazi@lokmacibaba.com
yetimpasa@gmail.com

MURAT DUMLU
( Genel Koordinatör )
GSM : 0543 464 31 90
murat@lokmacibaba.com
mdumlu@mynet.com

OĞLUMUN EN SEVDİĞİ REKLAM

Powered By Blogger

FEEDJIT Live Traffic Feed